Ambasadori Britanik përkujton 68-të të zhdukurit e 22 Majit në Vushtrri

Sot më 22 Maj 2019, Ambasadori Britanik bashk me Familjarët e të zhdukurve dhe Kryetarin e Vushtrrise Xhafer Tahiri, përshkuan në këmbë rrugen, që me 22 Maj 1999 u la me gjakun e Shqiptarëve të vrarë nga Ushtria dhe Paramilitaret Serb. Në mesin e të vrarëve kishte fëmijë gra dhe pleq, gjatë kësaj vizite ambasadori takoi Familjaret e të vrarëve dhe u njoftua më hollësisht me ngjarjen e rëndë të asaj dite. Ju kujtojme se këta martir deri në vitin 2003 kanë rezultuar të zhdukur. Nga viti 2003 deri në vitin 2008 jan gjetur dhe rivarrosur 67 persona nga të cilet ende mungon trupi i të një viktime femër që gjat asajë kohe ishte 15 vjeçe.

Loading...