Ja disa përfitime të ushtrimeve në ujë ( pishinë ).

Ja disa përfitime të ushtrimeve në ujë ( pishinë ).
Uji ofron rezistencë më të madhe sesa ajri, duke punuar në pishinë mund të bëni të njëjtat ushtrime që do të bëni në tokë por më sfiduese në ujë. Rezistenca më e rëndë mund të angazhojë muskujt më plotësisht dhe gjithashtu ju ndihmon të digjni më shumë kalori në një kohë më të shkurtër.
Ushtrimi ujor ju lejon të merrni një stërvitje të shkëlqyer kardio, duke rritur gjithashtu: forcën, rezistencën, lakueshmërin (fleksibilitetin).
Uji gjithashtu ofron mbështetje shtesë për muskujt dhe nyjet. Kjo ju lejon të punoni më shumë ndërsa vendosni më pak ndikim në trupin tuaj sesa do të keni në tokë.
Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) një formë më e butë ushtrimesh bëhen në pishinë si për: skolioza, kifoza, dhimbje të shpindës, gratë shtatzëna, njerëzit që kanë: osteoporozë, Fibromialgji, probleme me bilanc, dëmtimet e kyçeve, osteoartriti, artriti reumatoid, e shum të tjera.

Loading...

Për më tepër informata drejtohuni tek Ambulanca e Terapis Fizikale “Fizioterapia Edita”në Vushtrri dhe nr.kontaktues 045620411