A e dini kush ishte Tansu Çiller ?

Tansu Çiller ishte Kryeministrja e 22-të e Turqisë, kur 1.000 ushtarë grekë të udhëhequr nga zv/ministri i jashtëm i Greqisë, Janis Kranidhiotis hynë brenda territorit shqiptar për të aneksuar jugun e Shqipërisë, Kryeministrja e Turqisë Tansu Çiller i dha ultimatum Greqisë se nëse brenda 24 orëve nuk tërhiqen trupat greke, atëhere do t’ju pushtojmë brenda një ore.
“KUSH PREK SHQIPERINË, KA PREKUR DHE TURQINË.” tha Tansu Çiller. Ish-Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufinjtë e Shqipërisë gjatë luftës civile në vitin 1997,

Loading...