700 nxënës aktiv në 36 klube të gjelbërta në 36 shkolla, riciklimi po bëhet kulturë e gjeneratës së re në Vushtrri

Komuna jone posedon: – jane themeluar dhe jane aktive 36 klube te gjelberta ne 36 shkolla – reciklimi po behet kulture tek nxënësit e Vushtrrisë. Me shume se 700 aktiviste te gjelbert ne te gjitha shkollat e Vushtrrisë; – Ka me shume se 100 aktivitete me tematika mjedisore te zhvilluara per 1 vit; – te gjitha 36 institucionet arsimore ne Vushtrri praktikojne ndarjen e mberturinave reciklueshme – Me shume se 7000 qytetare kane qasje ne infrastrukturen per ndarjen e mbeturinave te riciklueshme ; – 165 biznese dhe 30 institucione tjera praktikojne ndarjen ne burim per reciklim te mbeturinave; – 150 amviseri praktikojne kompostimin e mbeturinave organike; – Ne raportimin e muajit shtator Komuna bashke me klubet e gjelberta kemi grumbulluar 8 ton mbeturina te riciklueshme. Nese mbajme kete trend, ne 1 vit do te mblidhen afer 100 tone mbeturina te reciklueshme. Komuna e Vushtrrisë ka bërë edhe shperndarjen e shportave per mbeturina në fshatra ku janë shpërndarë 7100 cope shporta ne 58 fshatra. Edhe familjeve te mbetura pa shporta se shpejti do te ju shperndahen shportat

Loading...