Këto 9 Vende duan të ndalojnë Veturat Diesel

Veturat me motor diesel mund të jenë një gjë e së kaluarës

Loading...

Nëse jeni pronar krenar i një makine nafte mund të shqetësoheni pak nga të gjitha lajmet për ndalimet e propozuara në të gjithë botën. Siç rezulton se shumica e ndalimeve janë vetëm për makina të blera rishtas, kështu që mos u frikësoni akoma.

Cilat vende po ndalojnë makinat me naftë?
Sipas burimeve të ndryshme, vendet e mëposhtme planifikojnë të ndalojnë motorët me djegie me naftë ASAP. Por, këto janë larg nga të gjitha vendet që planifikojnë strategji të ngjashme në të ardhmen.

 1. Mbretëria e Bashkuar dëshiron jashtë rrugës të gjitha llojet e makinave me naftë deri në vitin 2040
 2. Franca gjithashtu do të ndjekë këtë rrugë
  Qeveria franceze, për të mos u zhdukur, thotë se ato do të përputhen me planin e Mbretërisë së Bashkuar për makina me motor djegie deri në vitin 2040. Kjo, thonë ata, do të ndihmojë për të luftuar “luftën kundër ndryshimit të klimës”.
 3. Gjermania po fillon gjithashtu të ndalojë makinat me naftë

  Gjermania ka bërë edhe disa lëvizje për largimin e makinave me naftë nga rrugët e tyre në një të ardhme jo shumë të largët. Në fakt, shumë qytete gjermane tashmë kanë filluar të ndalojnë makinat e vjetra, më të ndotura nga rrugët e tyre.
 4. India po përparon me ndalimin e makinave me naftë
  India po planifikon të heqë të gjitha makinat me motor nafte nga rrugët e tyre deri në vitin 2030. Këto do të zëvendësohen me alternativa kryesisht me makina elektrike.
 5. Norvegjia është shumë më përpara
  Norvegjia është një vend tjetër që shpreson të largojë veturat me naftë nga rrugët e tyre ASAP. Planet e tyre janë pak më ambicioze se të tjerët me planet për tu siguruar që të gjitha makinat e reja janë me emisione zero deri në vitin 2025. Dhe ata janë duke përparuar. Afërsisht 40% e të gjitha makinave të shitura në Norvegji në vitin 2016 ishin ose elektrike ose hibride.
 6. Kina gjithashtu planifikon të ndalojë veturat me naftë
  Kina ka njoftuar në vitin 2017 se do të ndalojnë makina me benzinë dhe naftë në të ardhmen. Por, deri më tani, ata nuk janë angazhuar deri në një datë aktuale. Megjithatë, disa rajone tashmë janë duke përparuar. Provinca Hainan e Kinës ka njoftuar se motorët me djegie të brendshme nuk do të shiten më.
 7. Tajvani gjithashtu dëshiron të ndalojë veturat me naftë
  Tajvani është një vend tjetër që po bën plane për të hequr makinat me naftë dhe motor me gaz nga rrugët e tij. Ata shpresojnë të ndalojnë shitjet e të gjitha motorëve të rinj të motorëve me naftë dhe benzinë deri në vitin 2035 dhe automjetet me katër rrota deri në vitin 2040.
 8. Brukseli në Belgjikë ka ndaluar veturat me naftë në rrugët e saj
  Belgjika ende nuk është zotuar si komb të ndalojë makinat me motor nafte, por disa qytete tashmë i kanë. Brukseli, për shembull, ka njoftuar se dëshiron të ndalojë të gjitha makinat me naftë deri në vitin 2030. Brukseli tashmë ka krijuar një zonë të ulët të emetimeve që tërheq një gjobë prej 350 Euro për mospërmbushje. është ende për tu parë nëse kjo do të përmblidhet në të gjithë vendin.
 9. Japonia po punon me prodhuesit e saj të automjeteve për të ndaluar makinat me naftë
  Japonia është një komb tjetër që ka bërë plane për të ndaluar motorët me naftë. Në korrik të vitit të kaluar, qeveria e tyre në partneritet me prodhuesit kryesorë japonezë si Toyota, Honda dhe Nissan, njoftuan se ata planifikojnë të sigurojnë që të gjitha makinat e reja të jenë elektrike ose hibride deri në vitin 2050. Ky grup pune, i quajtur METI, synon gjithashtu të zvogëlojë emetimin e gazit me efekt serë të automjeteve të pasagjerëve me 90% të niveleve të vitit 2010 në të njëjtin vit.