Këta janë qytetarët e Vushtrrisë që kontribuan në filmin “KODI I JETËS”

Filmi i Regjisorit Ekrem Kryeziu “KODI I JETËS” që pasqyron luften dhe vuajtjet e Shqiptarëve që nga viti 1912 ku Kosova pushtohet nga Sërbia , në vitin 1998 – 1999 Sërbia me luftë synon ta spastrojë Kosovën nga Shqiptarët ,
Rreth një milion Shqiptarë u dëbuan nga Kosova.
Të guximshmit iu bashkangjitën Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe rezistuan me qka patën . Të tjerët ishin viktima të pambrojtura …

Loading...

Njëra ndër skenat e këtij filmi është gjiruar në Vushtrri më 23 Maj 2010 tek stacioni i Trenit, ku qindra vushtrrias kontribuan me pjesmarrje për realizimin e këtij filmi, ata u ftuan dhe u organizuan nga Kompania për Kulturë VICIANUM (Radio Vicianum), Pamjet mund ti shihni nga minuta 14 e 57 seconda. Kodi i jetës – Filmi i Ekrem Kryeziut – Episode 5