Një shtesë e ndaluar për fëmijët është në Kiflet apo (croissants) Chipicao, 7days, Plodine.. etj.

Croissants Chipicao dhe 7days përmbajnë etanol, ose alkool etilik, një ruajtës i përbashkët në produktet e bukes. Rritja e konsumit shoqërohet me dëmtime të mëlçisë. 

Në produktet e furrave konsiderohet i padëmshëm sepse nuk ka shumë, dhe supozohet të hahet gjatë pjekjes. Sidoqoftë, duke pasur parasysh se fëmijët hanë shumë prodhime buke, siguria shtesë shtrohet në dyshim. Propionati i kalciumit në Chipicao, Plodine dhe 7days është gjithashtu i zakonshëm në bukë sepse parandalon kërpudhat dhe rritjen e mykut. Por mund të dëmtojë përgjithmonë mukozën e stomakut dhe të shkaktojë gastrit.  Përdorimi i produkteve të paketuara ose të përhershme duhet të shmanget. 

Kroasinat nga Plodina përmbajnë emulsifikuesin E472e. Në brumë ai lidh yndyrën dhe ujin, por është i ndaluar në ushqimin e foshnjës sepse dëmtimi i tij potencial ende nuk është testuar për fëmijët e vegjël. Për këtë arsye, këtë nuk duhet t’u ipni fëmijëve më të rinj se dy vjet.

Croissants Chipicao, K plus dhe Bauli gjithashtu përmbajnë shurup glukozo-fruktoza. Për shkak të çmimeve më të ulëta në industrinë ushqimore përdoret si zëvendësim i sheqerit në tryezë. 

Por ai është gjithashtu i lidhur me obezitetin, diabetin dhe sëmundjet e zemrës. Sëmundja e njëjtë mund të shkaktojë edhe mielli i bardhë, i rafinuar, të cilin Croissants kanë më së shumti. Mielli i bardhë ka më pak vitaminë B dhe fibra të rëndësishme për tretjen e miellit të grurit. Mielli i bardhë inkurajon prodhimin e insulinës, duke rezultuar në rritjen e yndyrës dhe akumulimin e yndyrës, gjë që shkakton sëmundje të zemrës.

7Days Ka alkool dhe një shtues që dëmton stomakun

Propionati i kalciumit do të parandalojë zhvillimin e kërpudhave dhe mykut, por është i lidhur me gastrit. 7days gjithashtu ka alkool etilik, miell, sheqer, yndyrë bimore …  

të dhënat jan marrë nga ky artikull Kroat kliko këtu www.24sata.hr